Skip to main content

Over STC

Over STC

Het STC is als onderwijsinstelling een begrip in de wereld van scheepvaart, transport, logistiek en de procesindustrie. Iedereen, van jong tot oud, die droomt van een carrière als kapitein op zee, manager in de haven, ontwerper op een scheepswerf, als onderhoudsmonteur in de procesindustrie of medewerker in de logistiek en alles daartussenin, is bij ons welkom voor een opleiding of training. Docent en met specifieke vakkennis spelen een belangrijk rol in het studiesucces. Met ruim 800 collega’s werken we elke dag met passie samen aan het maken van aantrekkelijk onderwijs.

Wij staan voor de kracht van beroepsonderwijs. Wij ontwikkelen, samen met het bedrijfsleven, het talent van de toekomst voor het havenindustrieel complex, de maritieme en de logistieke sector. Het STC wil in de komende decennia jongeren helpen hun weg te vinden op de internationale arbeidsmarkt. De ambities van het STC zijn groot. Om deze te realiseren spelen collega’s een doorslaggevende rol.

Werken in het onderwijs

Werken in het onderwijs is uitdagend en betekenisvol werk. STC verwelkomt talenten met passie om te werken in de onderwijsbranche! Onder talenten verstaan we (bevoegd) docenten, zij-instromers, instructeurs, hybride-docenten, studenten en iedereen die geïnteresseerd is om te werken in het onderwijs. De liefde voor beroepen in de scheepvaart, transport, (haven)logistiek en procesindustrie is goed voelbaar in ons onderwijs. Onze studenten hebben diverse achtergronden, culturen en ervaringen en ditzelfde geldt voor onze collega’s.

Leading in learning

Binnen het STC hechten we veel waarde aan onze kernwaarden: nieuwsgierigheid, respect en vakmanschap en hebben we een leven lang leren hoog in het vaandel staan. Het STC biedt onderwijs aan op verschillende niveau’s; van vmbo tot master.

Binnen het voorgezet onderwijs kun je bij ons terecht in het vmbo en de (haven)havo. Voor het mbo meer dan 30 opleidingen aan in de wereld van scheepvaart, transport, logistiek en de procesindustrie. Ook voor hbo onderwijs kun je bij het STC terecht. We hebben een samenwerking met Hogeschool Rotterdam (RMI) waarin vier opleidingen worden aangeboden. Ook wordt er onderwijs aangeboden op masterniveau bij Maritime & Logistics University of applied sciences. Wil je als volwassene om- of bij scholen dan kun je diverse cursussen en trainingen te volgen bij STC training & Consultancy Kortom je bent nooit uitgeleerd bij het STC!

Als oud-student van het STC begeleid ik nu zelf studenten als instructeur.

Yvette van EijckInstructeur MBO

Geweldig om als docent mijn passie en kennis over te dragen aan toekomstige professionals. En dat op de school waar ik vijftien jaar geleden zelf student was.

Jeroen van der BruggeDocent MBO

Werkplek

Onze locaties zijn centraal gelegen in de scheepvaart, transport, logisitiek en de procesindustrie.

STC Academy

Houd je vakkennis up-to-date en volg workshops en cursussen uit het opleidingsaanbod van onze STC Academy.

Prettige leeromgeving

Samen zorgen we voor een prettige werkomgeving voor onze studenten.

Docent worden bij het STC iets voor jou?

Meld je aan via
recruitment@stc-r.nl

Lees meer